Manapság egy jó reklámfotó (termékfotó) többet ér, mintha szórólapok ezreit nyomtatnád. Egy kiváló termék vagy szolgáltatás reklámozásához minőségi fotó  szükséges. A szépen elkészített termékfotó felkelti az érdeklődést, kíváncsivá tesz, vágyat ébreszt a megszerzésre és ezáltal behozza a vevőt az üzletedbe. Bármely médiában megjelenített kiadványban először mindig a fényképet veszed észre, mert a jó fotót nem helyettesíti semmi és elengedhetetlen a sikerhez.

A jó fotónak ereje van. Nem lehet szavakkal helyettesíteni. Sok mindent elárul a termékről, képes érzéseket sugallni, vágyat kelteni. Ezek a vizuális információk keltik fel az érdeklődőben az érzést, hogy „megveszem, én ezt szeretném”. Jó termékfotó nélkül küzdelem a marketingmunka. Vizuális világban élünk, az igazán jó reklámfotó a sikeres vizuális marketing kommunikáció alapja! Ha kinyitunk egy újságot, vagy megnyitunk egy honlapot, az első dolog, amit az ember szeme érzékel és megnéz, az a kép, a fotó. Ezek közvetítik legerősebben, leghatékonyabban a marketing üzenetet.

Napjainkban már nemcsak a nagy márkák, de a kisebb cégek is felismerték, hogy a termékeiket jó tárgyfotók, termékfotók, reklámfotók mellékelésével sokkal hatékonyabban, sikeresebben értékesíthetik.

reklám_fotozas_Isis_Day_Spa

A fotó képes érzéseket közvetíteni, előnyöket sugallni, reményt, vágyat kelteni. Bármely írott szövegnél hatékonyabban közvetíti a minőséget és a marketing üzenetet akár katalógusban, akár honlapon, vagy szórólapon, hirdetésben, bármilyen felületen, ahol értékesíteni kívánjuk a termékeinket, szolgáltatásainkat. Emiatt fontos az értékesítők és a marketing tervezők számára a jó minőségű, gondosan kivitelezett reklámfotó. A hatékony értékesítés, a jó reklám miatt fontos, hogy ne a termékfotózáson spóroljunk, mert egy gondosan megtervezett, és szépen kivitelezett reklámfotó, egy igényes katalógus, vagy kiadvány megsokszorozhatja a cég árbevételét. Ez persze csak a jól megtervezett, profin kivitelezett képek esetében van így. Ha a termékfotó nem viszi át a marketingtervezők által meghatározott üzenetet, nem az elvárt érzést váltja ki az emberekből, akkor nem jó a kép.

hangulatkép Mandala Day Spa - kezelés

A termékfotózásnál, tárgyfotózásnál már a képek elkészítése előtt ajánlott eldönteni, hogy milyen célra és milyen felületen szeretnénk a képeket felhasználni, valamint, hogy milyen marketing üzenetet kell a fotónak közvetítenie. A szóban forgó terméket, tárgyat ennek megfelelő élethelyzetben, vagy háttérben kell a fotókon megjeleníteni. Céges imázsod erősítésében termékeidről készült professzionális tárgy- és termékfotók nagy segítséget nyújthatnak, a reklámfotók pedig olyan hangulatot adhatnak mindehhez, amely még vonzóbbá teszi majd termékeidet, szolgáltatásaidat. Érdemes szánni egy jól megtervezett reklámfotózásra, amit hosszú távon fel lehet használni webes és nyomdai felületen egyaránt, s ily módon többszörösen térül meg befektetésünk. Jó, ha a kampányt a soron következő alkalmak, ünnepek fényében is megtervezzük, így mindig az adott hangulatot tudjuk sugallani célközönségünknek. Most például Valentin-nap vagy Bálint-nap közeleg, és beléptünk a farsangi időszakba is. Érdemes reklámfotóinkat ehhez igazítani, így személyre szabottan tudunk vevőinkhez szólni.

reklámfotó Quintess MediSpa - Stiglincz Gábor