Hamarosan megjelenik a Hahó Együttes: Rózsi néni, sok a szatyor! című gyermeklemeze, valamint elkészült egy friss videoklip Éljen a Szeretet ereje! címmel, melynek werkfotóit a Bander Photography készítette.

A dalok ezúttal is a környezetvédelem fontosságához, az egymáshoz való hozzáállásához, valamint a gyerekek életének fontosabb témaköreihez is kapcsolódnak. A zenekar frontembere, Kardos-Horváth János, akit a Kaukázus zenekar énekeseként is ismerhet a közönség, ezúttal olyan témákat állított a középpontba, mint a barátság, a szeretet, az egymás iránti tisztelet, az Anyák napja, az ovis ballagás és a fogtündér legendája. Mind a lemez dalai, mind az új klip, mind pedig az együttes tavaszi megmozdulásai alátámasztják a fentieket.

Janót rendszeresen hallhatjuk az Anyám tyúkja című, gyerekeknek szóló, hétvégente a Petőfi rádióban hallható műsor műsorvezetői székében. Vendégeivel a zenész egyik dalát dolgozza át, s ír hozzá gyerekeknek szóló tartalommal bíró szöveget, melyet aztán közösen elő is adnak.

Ennek eredménye a szívhez szóló Ballagós dal is. A dalt a Quimby – Most múlik pontosan zenei alapja alkotja, s biztos, hogy az óvodás ballagási ünnepségek kedvencévé válik.

Ahogyan az összes szülő szeme könnyes lesz ettől a daltól, úgy fognak meghatódni az Anyukák az Anyák napi címet viselő nótától, amely a Tavaszi szél dallamára íródott. Mindkét dal felkerült a lemezre karaoke verzióban is, hogy a gyerkőcök ezekkel köszönthessék majd az Anyukákat és búcsúztathassák a vidám ovis éveket.

Kardos-Horváth János werk

A lemez címadó dala, a Rózsi néni, sok a szatyor!, amely önmagában mosolyra fakaszt, egy mindannyiunk számára ismerős, olykor bosszantó, ám mégis szórakoztató pillanatot örökít meg a bevásárlás mozzanatai közül. Ehhez a dalhoz a Nickelodeon segítségével hamarosan egy nagyon izgalmas klip is készül, amelyben a legfontosabb feladata a gyerekeknek lesz. A videóval kapcsolatban hamarosan több részletet is elárulunk, mind a zenekar, mind pedig a Nickelodeon felületein.

A lemezen énekel a zenekar billentyűsének kislánya, Domokos Kamilla, verset mond Kardos-Horváth János kislánya, Lenke, valamint énekel a Keveháza utcai Általános Iskola Alsó tagozatos kórusa illetve cajun-on játszik Bánházi Gábor, aki a dalok maszterizálását is végezte. A dalok hamarosan az összes digitális zeneáruházban elérhetőek lesz, s természetesen a koncerteken fizikai formátumban is hozzá lehet majd jutni a koronghoz. Az első videoklip az Éljen a Szeretet ereje! című dalhoz készült: a legfontosabb dologról szól, amellyel a gyerkőcöket körülvehetjük.

A klipet Regős Ábel rendezte és ide kattintva tudjátok megnézni. A Hahó Együttes tavasszal olyan eseményeken is fellép majd, amelyeknek központi témái a tagok számára is fontosak: hallhatjuk majd őket környezetvédelemmel és tudatos életmóddal, valamint egészséges táplálkozással foglalkozó és Föld napi rendezvényeken is, ahol a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a fentiekkel kapcsolatos hasznos tudnivalókat.

További izgalmas történés az együttes életében hogy Gyereknapon (május 29.) kerül adásba a Petőfi rádió Akusztik című műsorában a Hahó Együttes programja, az Anyám tyúkja meghívott zenészeivel, friss dalokkal és gyerkőcökkel a közönségben, melyek közül néhányan egy játék keretében belépőt nyerhetnek majd a műsor felvételére, a Magyar Rádióba. Figyeljétek a Hahó Együttes online felületeit a legfrissebb tudnivalókért!

 

forrás: www.zeneszoveg.hu